Voorbereiding DK

Hier komt het verslag van de vakantie 2008 te staan. IJs en weder dienende zal deze ons naar Denemarken brengen. Voor ons de eerste keer dat wij de Duiste Bocht door gaan. Alle tips zijn welkom ;-)

Alles mbt de voorbereidingen is hieronder te lezen, de reis zelf wordt op deze pagina verslagen.

Het plan is om donderdag 3 juli te vertrekken. Henny, Menno en Berry willen de Why Not in 3 dagen naar het begin van het Kielerkanaal varen. Hettie komt met de auto naar Otterndorf, waarna Menno en Henny de auto weer terug naar Nederland nemen.
Als alles volgens plan verloopt is de route globaal als volgt:

  • Donderdag 3 juli waren Henny, Menno en berry van de Blocq van Kuffeler naar het Noord-Oosten van het IJsselmeer (Stavoren, Hindelopen of Makkum)
  • Vrijdag, één uur voor hoogwater Harlingen, willen wij bij Kornwerderzand de sluis door, zodat wij met het stroompje mee naar Harlingen kunnen en met afnemend tij richting Vlieland kunnen zeilen. Aan het eind van de middag zullen wij volgens plan 73° sturen, parallel aan de TE-schipping lane. In de loop van zaterdagochtend zullen wij ter hoogte van de TG17 koers zetten naar Helgoland (±20°) zodat wij naar verwachting op tijd in Helgoland aankomen voor een normale nacht.
  • Zondag is het rond 16-17 uur hoog water in de Elbe. Als wij op tijd uit Helgoland gaan, kunnen wij hierlijk met het stroompje mee richting Cuxhaven of Otterndorf *. Hier zullen Henny en Menno in de loop van zondagmiddag afstappen en vervolgen Hettie en Berry de reis richting Brunsbuttel, het begin van het Kielerkanaal.
    * Het is nog niet helemaal duidelijk of Otterndorf wel een goede optie is. Het is een getijdehaven en ik ben er nog niet helemaal achter of onze diepgang (1,90mtr) een probleem zal zijn. Ik zal waarschijnlijk het zekere voor het onzekere nemen en uiteindelijk kiezen in Cuxhaven de wisseling van de bemanning te doen.

IJs en weder dienende zullen wij in de middag van maandag 7 juli langs de webcam varen die langs het Kielerkanaal staat opgesteld. Leuk om even live te kijken of later even op te zoeken ;-)

Het weer:
Via weer.nl heb ik de laatste dagen de weersvoorspellingen voor de nederlandse en duitse wadden kunnen volgen. In eerste instantie werd er voor vrijdag een oosterwind voorspeld, maar naarmate het vertrek dichterbij komt, lijkt het erop dat de wind alleen donderdag 2 juli uit het oosten zal komen. De rest van de dagen lijkt het rustig weer te worden met kracht 3-4 en grotendeels uit de westhoek. Dat belooft dus veel goeds...

De kaarten:
Naast de digitale kaarten, de GPS en twee pilots hebben wij de volgende kaarten aan boord: Hydrografische kaarten 1811 en 1812, Nautische Veroffentlichungde serie1,2 en 3 en de oversteker (Imray C26)

De route:
De tocht naar Denemarken zal naar verwachting via Kronwerderzand, Harlingen, Vlieland, Helgoland, Cuxhaven, Brunsbuttel en Kiel lopen. De te varen route in Denemarken is nog niet bekend. Wij hebben ons wel voorbereid om een rondje te varen via de Kleine Belt om het eiland Fyn heen en dan eventueel via de grote Belt of helemaal om Sjaelland heen en langs Kopenhagen terug richting Kiel. Waar de wind ons brengt zal het uiteindelijk worden!

De papieren:
Naast de gewone papieren als BTW verklaring, marifoon-certificaat, ICC ook nog even een nieuw ICP aangevraagd, aangezien deze in Mei was verlopen. Dan natuurlijk de paspoorten niet vergeten en de bemanningslijsten kunnen worden gemaakt.

Informatie over het Kielerkanaal (Nord-Ostsee kanal)
Het Nord-Ostsee-Kanal (Kielerkanaal) is een aantrekkelijke vaarweg door gedeeltelijk golvend landschap. Er mag gezeild worden, als de motor maar bijstaat. In dat geval moet natuurlijk de kegel gehesen zijn. Er zijn een zestal punten aangewezen voor overnachting o.a. in Brunsbüttel en bij Holtenau.

We mogen de sluizen, die aan weerszijden van het kanaal zijn gebouwd, naderen zodra aan de signaalmast op het sluiseiland tussen de sluiskolken een wit onderbroken licht boven een groen wordt ontstoken. Wachtplaats voor jachten in Brunsbüttel op de Elbe, ten O. van de meest oostelijke sluistoegang (Alte Vorhafen). Jachten mogen de sluis binnenvaren wanneer een wit onderbroken licht wordt getoond en geen andere (gekleurde) lichten. Let op de aanwijzingen via de luidspreker. Gewoonlijk moeten jachten als laatste binnen varen. Wees voorzichtig op de geleidebalken; ze zijn spekglad.

Meestal moeten jachten doorvaren tot voor in de sluis. Het kanaalgeld (€ 11,- voor jachten tot 10 m, € 17,- tot 12 m, € 33,- tot 16 m, € 39,- tot 20 m lang) kan worden betaald in de kiosk op de kade langs de sluis Holtenau. Desgewenst kunnen we meteen voor de terugreis betalen. De kwitantie moet worden afgestempeld in het bedieningsgebouw op de sluis, 2e etage. Er is een "Merkblatt" met gegevens over de vaart door het kanaal verkrijgbaar bij Wasser- und Schifffahrtsdirektion Nord, Hildenburgufer 247, D – 24106 Kiel, Duitsland.

Weersverwachtingen zijn hier te vinden.