24-uur

 

In 2003 hebben wij voor het eerst meegedaan met de 24-uurs zeilrace op het Markermeer, IJsselmeer, Wadden en een stukje Noordzee. Dit is zo goed bevallen waardoor wij sindsdien vaste deelnemers van de 24-uurs zijn geworden.

Eerst drie maal met de Windruis (Elan 295).
Vanaf 2006 met de
Why Not (Elan 333). Met de Why Not hebben wij een 10de(2011), een 14de(2013), 21ste (2007), 26ste(2012), 31ste(2010) en een 35ste(2009)  plaats behaald in een veld met ruim 500 schepen, iets waar wij best wel een beetje trots op zijn.

In 2013 starten wij met een iets andere samenstelling. Henny zit nog in aan de andere kant van de aardbol en Michel stapt in zijn plaats op. Jos kon op het laatste moment toch niet mee, waardoor wij besluiten met 3 man te varen. Gezien de windvoorspelling kwam dit misschien niet slecht uit: het zou rustig weer worden.
De voorspelling is een rustige oosterwind waardoor wij op het laatste moment besluiten niet uit Volendam, maar in Lelystad-zuid te starten.
Het is redelijk druk en zeker krap bij de start, die tussen de pieren van de dijk bij Lelystad is. Al snel na de start huizen wij als enige de halfwinder en gaan al direct lekker. Onze traditie om als eerste bij de eerste boei te zijn, lukt ons net niet doordat wij toch wat tijd verspeeld hebben met het hijsen van de halfwinder.
Verder verloopt de 24-uurs soepeltjes; het is een prachtige helder nacht en een ongelooflijk lekker en stabiele oosterwind. Wij komen nauwelijks onder de 7 knopen. Dit belooft een snelle 24-uurs te worden. Wij hebben (weer) een snelle schutting bij Enkhuizen en varen onze rakken verder op het IJsselmeer. Het is niet dat wij veel schepen inhalen, maar worden zelf ook niet veel voorbij gelopen. Iedereen vaart erg hard tijdens deze 24-uurs die zich kenmerkt door geweldig weer en een ongelooflijk stabiele oosterwind.
Omdat iedereen zo hard is gegaan, verwachten wij ondanks onze 170 mijl (!) niet erg veel van de uitslag. Michel geeft ons hoop op een goede uitslag door op te merken dat wij niets fout hebben gedaan en constant hard gevaren hebben; waarom zou er dan geen goede klassering in kunnen zitten?
Michel blijkt gelijk te hebben: wij behoren voor de 2de maal bij de “besten van de tocht” met een mooie 14de plaats. Trots zijn wij!

2012 is het jaar dat wij onze 10de plaats van vorig jaar moeten verbeteren: een erg lastig karwei. We varen met dezelfde bemanning als in 2011: Jos, Henny, Kees en Berry hebben er erg veel zin in. We besluiten (weer) in Volendam te starten. Niet alleen omdat het lekker dichtbij is, maar ook omdat de ervaring leert dat we op vrijdagavond lekker mijlen kunnen maken op het Markermeer en dan veel beschikbare rakken op het IJsselmeer beschikbaar blijven.
Bij de start is het erg rustig weer; nauwelijks wind. Traditiegetrouw zijn wij scherp bij de start en zin wij de eerste die de eerste boei kunnen ronden (altijd leuk ;-) toch)
Op zaterdag krijgen wij behoorlijk wat buien over ons heen en zien wij op korte afstand ook een paar keer een windhoos. Met een van de manouvres scheurt de high-aspect en zullen wij verder moeten met alleen de genua.
Tijdens de race wordt duidelijk dat wij op het Markermeer een rak 3 maal hebben gevaren (en dat mag niet). Wij besluiten om dit te corrigeren door een korter rak te schrijven dan wij hebben gevaren. Daarmee doen wij onszelf wel een mijl of 6 tekort, maar voorkomen wij een SDQ!
Al met al komen wij toch met een lekker gevoel over de finish en tot onze eigen verrassing eindigen wij toch nog op een respectabele 26ste plaats.

2011 is onze beste prestatie tot nu toe. We varen met hetzelfde team als in 2010: Kees, Henny, Jos en Berry. We hebben strategisch goed gevaren en zijn 24 uur scherp gebleven. Alles is gevaren met de gewone genua, de gennaker is in de zak gebleven. We zijn wel druk bezig geweest met riffen steken en weer verwijderen. Het leverde onze beste prestatie ooit op en eindelijk de top-10 klassering wat wij al een aantal jaren als doel hebben. Met 164 mijl komen wij op een prachtige 10de plaats uit. Dat wordt nog lastig om volgend jaar te verbeteren.
Klik op
deel 1 en deel 2 van de gevaren route om deze te zien.

In 2010 zijn wij weer 4 plaatsen hoger op de ranglijst gekomen: 31ste met bijna 142 mijl op het log. Niet slecht, zeker als je je realiseert dat alle winnaars de mijlen op het IJsselmeer hebben gevaren en wij de meeste mijlen, na een start in Volendam, op het Markermeer hebben gevaren.
Het was een geweldige 24-uurs waarbij wij alle aspecten van het zeilen hebben meegemaakt. Over het algemeen veel wind, maar ook ruim 3 kwartier windstil, snel gevolgd door hevige onweer met windstoten van rond 50 knopen wind en veel, heel veel regen.

In 2009 hebben wij met ruim 136 mijl een respectabele 35-ste plaats behaald in de tocht waar ruim 500 schepen aan mee deelnamen.

Over 2008 willen wij het liever niet meer hebben.

In 2007 varen wij 141 mijl, komen wij wel op tijd door de finish en zijn wij op de 21ste plaats in de uitslag terug te vinden. Een prestatie wat ons naast het plezier ook erg veel voldoening heeft gegeven. Van dit jaar staan op dit moment alleen de foto’s on-line. (zie verslag 2007) Een verslag volgt wellicht later.

In 2006 bleken wij met onze 123 mijl een uitstekend race te hebben gevaren, maar wij kwamen net te laat aan de finish: een DSQ als resultaat (zie verslag 2006)